Dekoracje i posypki

PUDER DEKORACYJNY HELIOS

PUDER DEKORACYJNY HELIOS jest wyprodukowany na bazie cukru gronowego z przeznaczeniem dla przemysłu cukierniczego do dekorowania wyrobów gotowych. Nie topi się
na powierzchni ciasta i dzięki temu zachowuje wszystkie walory smakowe i estetyczne nawet na produktach ciepłych i lekko wilgotnych. Doskonale nadaje się do posypywania przy
użyciu sitka na ciasta biszkoptowe, tłuszczowe, owocowe, drożdżowe oraz śmietanowe. Jego dodatkową zaletą jest posmak lodowej świeżości.

CUKIER DEKORACYJNY

CUKIER DEKORACYJNY to gruboziarniste mieniące światłem bryłki cukru krystalicznego przypominające małe brylanty.

Jest niezastąpioną naturalną dekoracją do ciast kruchych, półkruchych, francuskich, herbatników i wielu innych. Daje efekt trwałej błyszczącej dekoracji, chrupkości przy konsumpcji
wyrobu gotowego a w przypadku ciast o bardziej neutralnym smaku dodaje element słodyczy.

CUKIER DEKORACYJNY stosujemy przez posypywanie lub obtaczanie surowego produktu.

KOLOROWE WIÓRKI KOKOSOWE

KOLOROWE WIÓRKI KOKOSOWE to świetna, naturalna i niedroga dekoracja do wszelkich wyrobów cukierniczych. Barwiony naturalnymi barwnikami kokos, występuje w szerokiej gamie kolorystycznej, a jego niewątpliwą zaletą jest smak naturalnego kokosu. Stosujemy je przez posypywanie ciast kremowych w różnej konfiguracji lub obsypywanie całych powierzchni, np. tortów lub też obtaczanie ciast kruchych.

POLEWA BIAŁA MLECZNA HELIOS

POLEWA BIAŁ A MLECZNA HELIOS przeznaczona jest dla cukierników dbających o estetykę gotowych wyrobów, ponieważ nadaje wypiekom apetyczny wygląd i podkreśla elegancję. Jest delikatnie kremowa, gładka i lekko błyszcząca. POLEWA BIAŁA MLECZNA HELIOS doskonale podkreśla smak gotowych wyrobów. Wystarczy podgrzać ją w gorącej wodzie aż do rozpuszczenia i stosować zgodnie z przeznaczeniem. Dokładnie pokrywa dekorowane wyroby, szybko zastyga, nie pęka i nie klei się. Doskonała do mazurków, pączków, ciast i ciasteczek również jako baza do dalszych dekoracji.

POLEWA PREMIUM HELIOS / KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44%

POLEWA PREMIUM HELIOS przeznaczona jest do oblewania szerokiej gamy produktów cukierniczych, ganaszu na śmietanie oraz wykonania elementów dekoracyjnych. Występuje w płatkach. W swym składzie zawiera miazgę kakaową co wyróżnia ją spośrów zwykłych polew czyniąc ją właściwie surogatem czekolady. POLEWA PREMIUM HELIOS doskonale
smakuje i wygląda na produktach finalnych. Z pewnością spełni oczekiwania każdego wytrawnego cukiernika. Jest odporna na zarysowania i dobrze zastyga pokrywając równomiernie całą powierzchnię wyrobów. Daje efektowny połysk i ciemny kolor czekolady.

KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44% jest czekoladą wykorzystywaną głównie do fondue, garnirowania, powlekania i ozdabiania deserów oraz wykańczania wysokiej jakości wyrobów cukierniczych a także do wykonywania wszelkich dekoracji z odlewaniem różnych kształtów i figurek włącznie. 

 

KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44% posiada wszelkie walory wysokiej jakości czekolady. Po obróbce termicznej pięknie błyszczy i długo utrzymuje łagodny smak i chrupkość czekolady. Z tych też powodów jest chętnie używaną
czekoladą przez nasze rzemiosło cukiernicze.

 

 

POLEWA MLECZNA HELIOS / POLEWA KAKAOWA JUMBO

POLEWA MLECZNA HELIOS to polewa w płatkach gotowa do użycia po podgrzaniu. Ma mleczno-czekoladowy kolor z lekkim połyskiem i smak mlecznej czekolady. Dobrze zastyga i nie kruszy się na produkcie. Ponadto, tworzy na powierzchni ciasta glazurę o gładkiej powierzchni i idealnie się kroi. POLEWA MLECZNA HELIOS jest przeznaczona do oblewania ciast i ciasteczek, sporządzania ganaszu oraz prostych dekoracji. Zaleca się podgrzewanie polewy w kąpieli wodnej do temp. max 50ºC przy ciągłym mieszaniu. Natomiast wyroby dekorowane powinne być dobrze wystudzone i pozostawione do całkowitego zastygnięcia polewy.

POLEWA KAKAOWA JUMBO jest uniwersalną ekonomiczną alternatywą dla polew kakaowych. Nadaje się do pokrywania, dekoracji i oblewania wszelkich wyrobów cukierniczych.Występuje w nieregularnych płatkach. Jest polewą gotową do użycia po lekkim podgrzaniu. Stosowana jest do wykańczania tańszej galanterii cukierniczej aby nie podwyższać kosztu wyrobu gotowego. Brązowa barwa, elestyczność i delikatny połysk sprawiają, iż polewa jest chętnie używanym produktem w zakładach piekarniczo-cukierniczych.