GOFRY HELIOS

mieszanka do wyrobu gofrów i naleśników

GOFRY HELIOS to mieszanka ciasta biszkoptowo-tłuszczowego do wytwarzania gofrów i naleśników. Przygotowanie gotowego ciasta do wypieku zajmuje zaledwie kilka minut.
Po dodaniu wody i oleju do mieszanki ubijamy składniki rózgą tak jak w przypadku biszkoptu. Dzięki doskonale zbilansowanym składnikom uzyskujemy bardzo dobrze napowietrzone ciasto, które po wypieku uzyskuje znakomitą puszystość wewnętrzną zachowując jednocześnie chrupką strukturę na powierzchni gofrów.

GOFRY HELIOS charakteryzuje delikatna nuta wanilii i neutralna słodycz dzięki czemu doskonale komponują się zarówno ze słodkimi dodatkami jak czekolada, owoce w żelu i śmietana nie powodując wrażenia przesłodzenia oraz z dodatkami wytrawnymi jak różnego rodzaju farsze, warzywa i sałatki.

Natomiast ciasto naleśnikowe z naszej mieszanki po usmażeniu jest bardzo elastyczne i doskonale sprawdza się przy zwijaniu zarówno z nadzieniami słodkimi, wytrawnymi oraz pikantnymi.