Koncentraty lodów

LODY HELIOS PREMIUM Z AUTOMATEM DWA PLUS MIX

Dokonując zakupów koncentratu LODY HELIOS PREMIUM na określonych umową warunkach możesz stać się właścicielem automatu DWA PLUS MIX bez własnego wkładu finansowego lub też dzierżawić go z opcją wykupu ostatniego czynszu.

GOFRY HELIOS Z GOFROWNICĄ GREDIL

Dokonując zakupów mieszanki GOFRY HELIOS na określonych umową warunkach możesz stać się właścicielem PROFESJONALNEJ GOFROWNICY GREDIL bez własnego wkładu finansowego.

LODY HELIOS PREMIUM

LODY HELIOS PREMIUM to wysokiej jakości koncentrat do produkcji lodów typu soft. Starannie dobrana receptura naszych lodów oraz najwyższej jakości surowce czynią je naprawdę wyjątkowymi. Głównym składnikiem naszych lodów jest pełne mleko którego nie znajdziecie państwo w innych koncentratach.

Wysokokremowe w swej strukturze LODY HELIOS PREMIUM bardzo dobrze się napowietrzają. Ich naturalny pełnomleczny smak w połączeniu z nutą pożądanego aromatu przywołują jedyne w swoim rodzaju wspomnienia z dzieciństwa.

W celu uzyskania gotowej mieszanki wystarczy tylko połączyć koncentrat z bierzącą wodą w proporcji 1:2 i odstawić do zgęstnienia na 15 minut.

GOFRY HELIOS

GOFRY HELIOS to mieszanka ciasta biszkoptowo-tłuszczowego do wytwarzania gofrów i naleśników. Przygotowanie gotowego ciasta do wypieku zajmuje zaledwie kilka minut.
Po dodaniu wody i oleju do mieszanki ubijamy składniki rózgą tak jak w przypadku biszkoptu. Dzięki doskonale zbilansowanym składnikom uzyskujemy bardzo dobrze napowietrzone ciasto, które po wypieku uzyskuje znakomitą puszystość wewnętrzną zachowując jednocześnie chrupką strukturę na powierzchni gofrów.

GOFRY HELIOS charakteryzuje delikatna nuta wanilii i neutralna słodycz dzięki czemu doskonale komponują się zarówno ze słodkimi dodatkami jak czekolada, owoce w żelu i śmietana nie powodując wrażenia przesłodzenia oraz z dodatkami wytrawnymi jak różnego rodzaju farsze, warzywa i sałatki.

Natomiast ciasto naleśnikowe z naszej mieszanki po usmażeniu jest bardzo elastyczne i doskonale sprawdza się przy zwijaniu zarówno z nadzieniami słodkimi, wytrawnymi oraz pikantnymi.