Mieszanki piekarnicze

CHLEBEK VIGOR 50%

Vigor to mieszanka na przepyszny chlebek pszenno-żytni z dużą ilością pestki dyni w środku i na zewnątrz chlebka. W składzie chlebka znajdziemy też pełnoziarnistą mąkę żytnią, owsianą oraz siemię lniane, słonecznik i błonniki roślinne. Chlebek jest wyprowadzony na naturalnym wysuszonym kwasie żytnim podkreślony delikatnie słodami jęczmiennymi, mielonym kminkiem i kolendrą. Propozycja wypiekowa to okrągły rant lub zdobiony koszyk do garowania. Chlebek Vigor to pozytywny wpływ na zdrowie psychiczne i fizyczne. Vigor to kapsułka zdrowia, urody i humoru.

 

 

 

CHLEBEK CHIA - SIŁA 50%

Chia-Siła to mieszanka na bazie mąki żytniej i naturalnym wysuszonym kwasie żytnim. W skład mieszanki wchodzą także płatki owsiane, otręby żytnie oraz ziarna słonecznika i lnu z dominującą przewagą nasion chia.Oryginalny smak pieczywo zawdzięcza też mące jaglanej oraz mieszance słodów jęczmiennych użytych do tego mixu. Chlebek wypiekamy w oryginalnej foremce a całość została zwieńczona nietypową posypką ziarnową. Chlebek Chia-Siła to wpływ na oczyszczanie organizmu z toksyn oraz zwiększenie energii. Polecany również weganom i wegetarianom w celu uzupełnienia zróżnicowanej diety.

 

 

 

CHLEBEK RAJSKI 50%

Rajski to mieszanka na naturalny, pszenno-żytni chlebek słodowy z ziarnem. Mieszanka oparta na chlebowej mące żytniej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, otrąb pszennych,błonnikówi mieszaniną słodów jęczmiennych. Całość wyprowadzona na naturalnym wysuszonym kwasie żytnim doprawiona delikatnie kolendrą i mielonym kminkiem. Główny składnik ziarnowy mieszanki stanowi słonecznik w ilości 20% całego składu a uzupełnia go smakowo i wizualnie, szlachetne, złote siemię lniane.

 

 

 

 

CHLEBEK AKTIV 50%

Aktiv to mieszanka na chlebek o kapitalnym wyrazistym smaku ziołowym pochodzącym od użytych przypraw jak lubczyk, kolendra i ostropest z nutką orzecha w tle. Bazę mączną tej mieszanki stanowi żyto a poza płatkami żytnimi i owsianymi w składzie znajdziemy wysokobiałkowe ziarno soi, len, słonecznik oraz czarnuszkę stanowiącą główną nutę smakową chlebka. Chlebek Aktiv to pozytywny wpływ na cały organizm z budową mięśni i prawnym układem nerwowym na czele. Polecany dla prowadzących intensywny tryb życia w celu zachowania zapału i dynamiki.

 

 

 

CHLEBEK SERDUCHO 50%

Serducho to naturalna mieszanka o unikalnej kompozycji smakowo-odżywczej takich surowców jak pełnoziarnista mąka żytnia, mąka z amarantusa i soi, kasza gryczana, naturalny kwas żytni, płatki jęczmienia, owsa i marchwi oraz ziarna i naturalne błonniki doprawione czosnkiem niedźwiedzim i przyprawami. Chlebek wyróżnia także niepowtarzalna posypka z czerwonego prosa, zielonego czosnku i różnych płatków. Chlebek Serducho to znakomite pobudzenie układu krążenia. Zalecany ludziom pragnącym zachować krzepkość serca. Sursum corda!

 

 

 

CHLEBEK CROSSFIT 50%

Crossfit to mieszanka na naturalny chlebek z mąki żytniej i pszennej wyprowadzony na naturalnym wysuszonym kwasie żytnim o subtelnym smaku jęczmiennego słodu, przypraw i ziaren. Główny trzon mieszanki stanowią takie ziarna jak siemię lniane, słonecznik, sezam oraz cztery rodzaje płatków zbożowych i błonniki białkowe. Całość wypiekana w oryginalnej foremce zwieńczona posypką ziarnową z powtórzonego składu mieszanki. Chlebek Crossfit to wpływ na motorykę naszego ciała. Zalecany dla aktywnych fizycznie w celu utrzymania doskonałej kondycji. Crossfit to eksplozja energii !

 

 

 

CHLEBEK DIABETYK 50%

DIABETYK - to naturalny mix bez emulgatorów do produkcji chlebków o obniżonym indeksie glikemicznym. W swym składzie zawiera bardzo dużo błonnika pochodzącego z grubo mielonego orkiszu i żyta oraz owsa, skórki jabłka, słonecznika, lnu, dyni i innych błonników roślinnych oraz płatków owsianych i otrąb żytnich. Chlebek DIABETYK jest wyprowadzony na naturalnym wysuszonym kwasie pszennym. DIABETYK to kompozycja składników z redukcją cukrów prostych i tłuszczów nasyconych pozwalająca unikać skoków poziomu cukru we krwi. Diabetyk to racjonalny przypływ energii.

 

 

 

CHLEBEK GÓRSKI 50%

Górski to mieszanka zbudowana na pszennej mące chlebowej z dodatkiem białej mąki żytniej wyprowadzonej na potężnej dawce kwasu pszennego co podkreśla niesamowity smak i zapach pieczywa. Mieszankę wzbogacono białkiem roślinnym i dużą porcją naturalnego jogurtu, który podkreśla wyjątkowy, naturalny smak pierwotnego pieczywa. Górski to powiew świeżości i zapachu posiłków gdzie chleb stanowi główny posiłek i rwie się go kęsami.

 

 

 

 

CHLEBEK APOLLO 50%

Apollo to mieszanka na pszenny chlebek ziarnisty oparty na słoneczniku i mące Graham wyprowadzony na naturalnym wysuszonym kwasie żytnim. Jest to aromatyczne pieczywo, które dzięki olbrzymiej zawartości błonników utrzymuje długo świeżość. Ponadto w składzie znajdziemy też białko roślinne, siemię lniane, otręby owsiane a dla podkęcenia smaku dodano odrobinę słodu litewskiego. Apollo to chlebek dla zwolenników lekko wilgotnego pieczywa z chrupiącą rumianą skórką, posmakiem ziaren i grubo mielonej mąki. Apollo to dla wielu smakoszy słoneczne rozpoczęcie dnia.

 

 

 

CHLEBEK PRAORKISZOWY 50%

PRAORKISZOWY - to naturalny mix chlebowy oparty na wysokiej jakości mące orkiszowej Dinkiel 1850 oraz mące Graham. Do mieszanki PRAORKISZOWY została użyta wyłącznie mąka pełnoziarnista wyprowadzona również na kwasie orkiszowym Dinkel Vollkorn. Całość wzbogacono całymi ziarnami ekspandowanego orkiszu, lnu, słonecznika oraz płatkami orkiszowymi. Mieszanka PRAORKISZOWY zyskuje dużą popularność wśród świadomych konsumentów pamiętających „stare czasy”.

 

 

 

 

CHLEBEK POKRZYWOWY 50%

Pokrzywowy to mieszanka oparta na pełnoziarnistej mące żytniej, żytniej chlebowej, pszennej oraz jaglanej z dodatkiem naturalnej pokrzywy doprawiony miętą i miodem dzięki czemu chlebek zyskuje niepowtarzalny orzeźwiający smak i kapitalną chrupiącą skórkę. Ponadto, mieszankę uzupełniono ekspandowanym ziarnem z pełnego żyta, siemieniem lnianym i pestkami dyni. Pokrzywowy to wspaniała uczta piknikowa i nie tylko. Pokrzywowy to istna bomba witaminowa i kojący wpływ składników na nasz organizm.

 

 

 

 

CHLEBEK DAŃKOWSKI 50%

DAŃKOWSKI / ŻYTKO - to mieszanka na stu procentowy naturalny chlebek żytni z wszelkimi jego walorami smakowymi i organoleptycznymi. Chlebek oparty jest na najwyższej jakości mące z żyta oraz naturalnym wysuszonym kwasie żytnim. Dzięki błonnikowi roślinnem oraz zawartości białka chlebek jest wydajny i długo utrzymuje wilgotność. DAŃKOWSKI to prawdziwie żytni chlebek poszukiwany na rynku przez dużą rzeszę klientów pamiętających jakość chleba żytniego sprzed lat i mających świadomość, że żyto służy zdrowiu.

 

 

 

 

CHLEB SKANDYNAWSKI 100%

Skandynawski to mieszanka na stu procentowy naturalnypełnoziarnisty słodowy chlebek o unikalnym składzie ziaren, które stanowią prawie 50% składu mieszanki. Jest to oryginalna receptura na pszenny skandynawski chlebek z dodatkiem mąki żytniej wyprowadzony na wysuszonym naturalnym kwasie żytnim z udziałem różnych błonników roślinnych i owocowych, dużą ilością ciemnych słodów żytnich i jęczmiennych oraz niespotykaną ilością ziaren. W składzie znajdziemy cały orkisz, płatki pszenne, płatki ryżowe, słonecznik oraz szlachetne złote siemię lniane. Skandynawski to nieocenione źródło mikroelementów i witamin. Skandynawski to perełka dla koneserów mocno słodowych, ziarnistych chlebków na przekąski np. z tłustym serkiem pleśniowym i żurawiną.

 

 

CHLEBEK SKANDYNAWSKI LUX 100%

Chlebek Skandynawski LUX to mieszanka na oryginalny ciemny skandynawski chlebek słodowy z ziarnem, wzbogacony orientalnymi suszonymi owocami. Bazą mieszanki są płatki pszenne i ryżowe, słonecznik, len i całe ziarna orkiszu. Ziarna i owoce stanowią ponad 50% składu chleba. Do mieszanki użyto mąki pszennej chlebowej i żytniej oraz naturalnego kwasu żytniego. Główną nutę smakową ziaren i słodu uzupełniają suszone morele, żurawina i daktyle przykrywając posmak palonego ciemnego słodu. Skandynawski LUX to 100% mieszanka na chlebek, który zaskoczy i zadziwi oryginalnością każdego smakosza. Skandynawski LUX to prawdziwie odżywcza skarbnica minerałów i witamin.

 

 

 

CHLEBEK ŻYTNI EXTRA 100%

Żytni EXTRA to mieszanka na niestandardowy chlebek żytni lub pszenno-żytni z extra 20% dodatkiem suszonej śliwki, orzecha włoskiego i leczniczego ostropestu. Bazą mączną mieszanki jest jasna mąka żytnia i mąka razowa z dużą ilością naturalnego wysuszonego kwasu żytniego, wzbogacony błonnikiemz roślin strączkowych oraz czystym białkiem roślinnym. Żytni Extra z orzechem i śliwką to niesamowitan uczta dla koneserów pieczywa. Żytni Extra to tradycja okraszona luksusem smaku i zdrowia.

 

 

 

 

BUŁKA CIABATTA 20%

Mix na tradycyjne włoskie pieczywo o charakterystycznym dziurawym miękiszu, chrupiącej skórce, aromatycznym smaku i zapachu. Mieszanka oparta na wysokobiałkowej mące pszennej z udziałem oliwy z oliwek i przypraw, wyprowadzona na naturalnym wysuszonym kwasie pszennym. Jest to mix na typowe jasne, pszenne pieczywo o śródziemnomorskim
smaku, które możemy modyfikować na wiele sposobów.

 

 

 

 

PIZZA / PIZZERKA 100%

Mix na pizzę, pizzerki, zapiekanki oraz do wypieku drobnego pieczywa włoskiego na przekąski /czekadełko /. Do mieszanki użyto wyłącznie naturalnych składników na wzór oryginalnych włoskich receptur. Mieszanka oparta na specjalnej mące z pszenicy Durum zwaną też Semoliną oraz naturalnych ziołach z oregano.

 

 

 

 

 

BUŁKA HAMBURGER / HOT DOG 50%

Mix na prawdziwą bułkę hamburgerową zawierającą w swym składzie wyłącznie takie naturalne składniki jak mleko, jaja i błonniki. Maślany smak bułki i puszysty miękisz, który po przekrojeniu i lekkim podpieczeniu nabiera delikatnej chrupkości czynią z niej uniwersalną przekąskę. Prócz hamburgera możemy użyć mieszanki do wypieku bułek typu hot-dog oraz zapiekanek.

 

 

 

 

BUŁKA ŻYTNIÓWKA 50%

Bułka żytnia Helios jest 50% mieszanką do produkcji bułek pszenno-żytnich bez konserwantów i zbędnych „E”. Zawiera w składzie wysuszony naturalny kwas żytni, słody, błonnik i płatki ziemniaczane co stanowi o jej długotrwałej świeżości oraz znakomitym smaku i naturalnym aromacie. Doskonała na zdrową kanapkę w wersji z posypką Helios Dekormix.

W opcji bez ziaren, zdobimy ją mąką.

 

 

 

BUŁKA KUKURYDZIANKA 50%

Mix na bułki i chlebek kukurydziany. Bogaty skład mieszanki w mąkę kukurydzianą, zarodki kukurydzy, naturalne ziarna, płatki i orientalne przyprawy z kurkumą na czele. Znakomite działanie funkcji trawiennych, przeciwzapalnych i energetycznych oraz układu krążenia. Wszystkie surowce użyte do mieszanki są naturalnymi produktami.

 

 

 

 

BUŁKA SZPINAKÓWKA 50%

Bułka szpinakowa Helios jest 50% mieszanką bułki pszennej bez konserwantów. Jest bardzo oryginalną i wyrazistą w smaku przekąską ze szpinakiem doprawionym czosnkiem niedźwiedzim o wysokich walorach prozdrowotnych. Świetnie komponuje się z twarożkiem. Polecamy wypieki w wersji mini bagietek.

 

 

 

 

 

BUŁKA KUPIDYNKA 50%

Mix na bułki ziarniste doprawione ziołami prowansalskimi i lubczykiem. W swym składzie zawiera między innymi otręby żytnie, płatki owsiane, kaszkę kukurydzianą, słonecznik i siemię lniane. Wszystkie surowce użyte do mieszanki są naturalnymi produktami.

 

 

 

 

 

BUŁKA JOGURTÓWKA 50%

Mix na pyszne bułeczki z bardzo dużym udziałem naturalnego jogurtu oraz białka roślinnego. Jogurtówka to świetna kanapka do szkoły bogata w naturalny wapń, białko, oraz mnóstwo mikroelementów.

 

 

 

 

 

 

BUŁKA MAŚLANA Z RODZYNKĄ 100%

Mix na doskonałe bułeczki maślane, które dzięki swojemu składowi osiągają doskonały smak, świeżość i puszystość miękiszu. W swym składzie zawierają jaja, maślankę, tłuszcze i białka, które podnoszą wartości odżywcze produktu w postaci wapnia, białek zwierzęcych oraz podnoszą wartość odżywczą białek roślinnych. Dodatek dużej ilości rodzynek sprawia, że przepyszne bułeczki uwielbiane są nie tylko przez naszych milusińskich.