Nadzienia owocowe, owoce prażone i deserowe

FRUIT HELIOS PREMIUM 80 do nadziewania i wykańczania wyrobów cukierniczych

FRUIT HELIOS PREMIUM 80 to linia znakomitych komponentów do wysokiej klasy wyrobów cukierniczych i sporządzania deserów. Charakteryzują się naturalnością i niespotykaną na rynku bardzo wysoką zawartością owoców z jednoczesnym zachowaniem funkcji termostabilnych. Prawie osiemdziesięcio procentowy wkład naturalnych owoców zdecydowanie wyróżnia produkt spośród oferowanych nadzień nie tylko na polskim rynku. FRUIT HELIOS PREMIUM 80 to w większości całe owoce w lekkim żelu, które doskonale sprawdzają się przy produkcji ekskluzywnej deserówki jak torty, rolady i tarty a także do nadziewania ciastek francuskich, muffinów lub jako dodatek do kremów, stabilizatorów, lodów i musów. FRUIT HELIOS PREMIUM 80 w połączeniu z GOFRAMI HELIOS stanowi kapitalną przekąskę biszkoptowo-owocową na każdą porę dnia. 

 

FRUIT HELIOS PREMIUM 80 termostabilne owoce w lekkim żelu

FRUIT HELIOS PREMIUM 80 występują w szerokiej gamie smakowej i kolorystycznej owoców. Od barwy jasnej/kremowej przez żółtawo/pomarańczową, różnych odcieniach czerwonych oraz ciemne barwy do granatowo/czarnych włącznie.        

 

Owoce jasne:                                                                   
APPLE FRUIT HELIOS PREMIUM 80,                                
PEAR FRUIT HELIOS PREMIUM 80,                                 
PEACH FRUIT HELIOS PREMIUM 80,                               
APRICOT FRUIT HELIOS PREMIUM 80                                                                                                                                                                                                  

Owoce czerwone:
STRAWBERRY FRUIT HELIOS PREMIUM 80,
RASPBERRY FRUIT HELIOS PREMIUM 80,
CHERRY FRUIT HELIOS PREMIUM 80

Owoce ciemne:
BERRY FRUIT HELIOS PREMIUM 80,
CAWBERRY FRUIT HELIOS PREMIUM 80,
BLACK-CURRANT FRUIT HELIOS PREMIUM 80

 

JABŁKO PRAŻONE BABUNI

JABŁKO PRAŻONE BABUNI to produkt otrzymany przez prażenie wysokiej jakości jabłek pokrojonych w kostkę z odpowiednimi dodatkami zapewniającymi niezmienne
właściwości termostabilne produktu. Jest najpopularniejszym produktem wśrów przetworów owocowych w cukiernictwie i gastronomii do bezpośredniego użycia, którego owoce nie zmieniają barwy ani kształtu podczas obróbki termicznej. Zastępuje jabłka świeże, mrożone i suszone z możliwością mrożenia, zapiekania wewnątrz i na zewnątrz produktu.JABŁKO PRAŻONE BABUNI charakteryzuje się jasną barwą i niepowtarzalnym babcinym smakiem domowych przetworów. Występuje również w wersji z dodatkiem brzoskwini.Główne zastosowanie naszego produktu to wszelkiego rodzaju szarlotki, rolady biszkoptowe, strucle, torty, ciasta drożdżowe i francuskie. Sprawdza się także jako dodatek do deserów i lodów, W gastronomię wpisuje się z powodzeniem jako nadzienie do pierogów, racuchów i ryżu. JABŁKO PRAŻONE BABUNI wyśmienicie komponuje się z NALEŚNIKAMI i GOFRAMI HELIOS oraz mieszankami takich ciast jak: BISZKOPTOWE EXCELLENT, KRUCHE HELIOS, JOGURTOWE EXCELLENT.

MARMOLADA CUKIERNICZA BABUNI

MARMOLADA CUKIERNICZA BABUNI to produkt otrzymany w wyniku gotowania owoców i przecierów owocowych z dodatkami aż do uzyskania odpowiedniej zżelowanej konsystencji produktu. Jest podstawowym i najbardziej znanym termostabilnym produktem owocowym w branży piekarskiej, ciastkarskiej i cukierniczej. MARMOLADA CUKIERNICZA BABUNI jest wysokiej klasy produktem o zdecydowanych walorach naturalnych domowych przetworów do stosowania wewnątrz i na zewnątrz wszelkiego rodzaju ciast przed i po wypieku w rzemiośle i przemyśle piekarsko-cukierniczym. Występuje w różnych nutach smakowych, jednak najpopularniejszą jest smak wieloowocowy.MARMOLADA CUKIERNICZA BABUNI w połączeniu z DROŻDŻOWYM EXCELLENT w postaci pączka stanowi cukierniczą kwintesencję Tłustego Czwartku.