Pomady - masy mleczne

POMADA WODNA KLASYCZNA

Tradycyjna pomada o wysokich walorach jakościowych przeznaczona do pokrywania powierzchni wszelkich wyrobów cukierniczych. POMADA WODNA KLASYCZNA wyróżnia się pożądaną przez klientów białą barwą oraz bardzo dobrą elastycznością. Świetnie przywiera do wyrobu gotowego, jest wydajna i wykorzystywana również do dekoracji i przy produkcji glazur kolorowych. W razie potrzeby można ją rozcieńczać z wodą.

W celu osiągnięcia grubej warstwy na powierzchni wyrobu gotowego wystarczy zanurzyć wiadro z pomadą do kąpiel i wodnej nie przekraczając jednak temperatury 50 ˚C i po osiągnięciu odpowiedniej konsystencji pomada jest gotowa do użytku. POMADA WODNA KLASYCZNA nie zawiera żadnych konserwantów.

FONDANT WODNY

FONDANT WODNY jest pomadą produkowaną w bloku o wysokich walorach jakościowych i szerokim spektrum zastosowania. Wyróżnia się bardzo dobrą elestycznośćią, białą
barwą oraz większą wydajnością od naszego odpowiednika we wiaderku. W razie konieczności można ją rozcieńczać z wodą. Po wystygnięciu doskonale przywiera do produktu.
Wykorzystywana do produkcji glazur, do dekoracji wyrobów cukierniczych oraz jako nadzienie do korpusów czekoladowych i cukierków.

FONDANT WODNY nie zawiera żadnych konserwantów.

POMADA GOTOWA DO UŻYCIA

POMADA GOTOWA DO BEZPOŚREDNIEGO UŻYCIA jest pomadą wodną o luźnej konsystencji przeznaczoną dla zakładów o mniejszych możliwościach obróbki i ceniących czas. Jak sama nazwa wskazuje, bezpośrednio po otwarciuopakowania można ją używać do pokrywania powierzchni wszelkich wyrobów cukierniczych. Ze względu na swoją konsystencję nie wymaga podgrzewania.

Jest ekonomiczną alternatywą POMADY WODNEJ KLASYCZNEJ o mniejszej wydajności ale też i pracochłonności.Charakteryzuje się białą barwą i bardzo dobrą elastycznością. Polecana do wyrobów, w których wymagana jest cieńsza warstwa glazury.

KAJMAK KLASYCZNY EXCELLENT

Kajmak Klasyczny Excellent  jest tradycyjną wysokojakościową masą mleczną do przekładania tortów, andrutów, dekoracji babek, ciast i ciasteczek oraz nadziewania wszelkich wyrobów po wypieku.

Z uwagi na możliwość łączenia z innymi tłuszczami i śmietaną wykorzystywany równieź w lodziarstwie i gastronomii.
 
Kajmak Klasyczny Excellent jest oparty na tradycyjnej recepturze i jako jedyny nie posiada w swym składzie dodatkowych tłuszczów roślinnych oraz konserwantów. Jego wyjątkowy, mleczny smak i zapach z delikatną nutą karmelu zapada na długo w pamięci.Jest produktem całkowicie naturalnym.