Produkty gastronomiczne i tłuszcze

SERY WIÓROWANE

W naszej ofercie produktowej znajdziecie Państwo pomocne w piekarnii, pizzerii oraz gastronomii gotowe mieszanki serów w różnej konfiguracji z przeznaczeniem na posypki, do zapiekania, do sałatek oraz farszów.

SER HOLENDERSKI MIX to wiórowana mieszanka najwyższej jakości serów holenderskich. Używany w pizzeriach i restauracjach do wyskiej jakości potraw w formie sałatek, pizzy czy dań w formie zapiekanek lub do farszów mięsnych lub warzywnych.

SER PIZZA MIX to wiórowana i mieszana w odpowiedniej proporcji mieszanka serów holenderskich z produktem seropodobnym typu cheddar o bardzo dobrych właściwościach zapiekowych. Używany do pizzy, zapiekanek, sałatek i farszów.

SER ZAPIEKANKA MIX to wiórowana i mieszana w odpowiedniej proporcji mieszanka serów holenderskich z produktem seropodobnym typu cheddar. Jest ekonomiczną alternatywą SERA PIZZA. Szczególnie polecana do zapiekanek i pizzerek.

CHEDDAR PIZZERKA to wiórowany produkt seropodobny z udziałem sera i tłuszczu roślinnego. Doskonale sprawdza się w piekarniach do pizzerek i zapiekanek. Nadaje się również do sałatek i farszów.

SER MOZZARELLA to bardzo uniwersalny wiórowany ser znany ze swojej ciągliwości po raztopieniu. Doskonale sprawdza się do wyszukanych potraw w pizzeriach i restauracjach. Polecany do pizzy, spagetti, lazanii, sałatek, jako dodatek do sosów i wielu dań kuchni włoskiej.

PALMFRYT HELIOS / PALMOL HELIOS

PALMFRYT HELIOS to frytura palmowa w bloku zawierająca 100% oleju palmowego. Jest stosowana do smażenia i pieczeniaa także do produkcji nadzień, kremów i polew. Charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia co powoduje, że jest fryturą o dużej wydajności i nie sprawiającą problemów z przypalaniem się produktów. Produkty smażone na PALMFRYCIE HELIOS mają apetyczny wygląd, uzyskują delikatnie chrupiącą skórkę pozostawiając soczysty miękisz smażonych wyrobów.

 

PALMOL HELIOS to półpłynna odmiana frytury występująca w wiaderkach. Obie frytury doskonale sprawdzają się w cukiernictwie do smażenia pączków, chrustów, donatów i wielu innych oraz w gastronomii między innymi do pieczenia mięs, smażenia ryb i frytek.