Koncentraty cukiernicze

PROSZEK DO PIECZENIA / CUKIER WANILIOWY

W naszej ofercie koncentratów cukierniczych znajdziecie państwo również niezbędny w każdej cukierni proszek do pieczenia i cukier wanilinowy w celu spulchnienia ciasta oraz nadania aromatu.

KISIEL HELIOS

KISIEL HELIOS jest znakomitym uzupełnieniem oferty dla cukiernii i gastronomii przy tworzeniu pysznych kolorowych i aromatycznych deserów oraz jako dodatek do ciast.Występuje w różnych barwach i smakach z których największym powodzeniem cieszy się wiśnia i cytryna. KISIEL HELIOS przypomina o babcinych przepisach na pyszne ciasta z jego udziałem.

BUDYŃ HELIOS

BUDYŃ HELIOS jest naturalnym proszkiem do gotowania tradycyjnego budyniu na mleku. Walory naturalności naszego produktu sprawiają iż mimo obecnych w ofercie kremów na zimno jest on w dalszym ciągu bardzo popularny wśród cukierników i gastronomów. Wiodącymi smakami są wanilia i śmietanka występujące w konfiguracji z cukrem i bez cukru.

Wspaniały naturalny smak i pożądana konsystencja sprawiają, iż jest niezastąpiony w tworzeniu pysznych deserów i dodatku do ekskluzywnych ciast.

GALARETKI HELIOS

GALARETKI HELIOS to owocowy, orzeźwiający smak, intensywny aromat oraz żywe kolory. Dzięki naturalnej mocnej żelatynie w swym składzie nasze galaretki dobrze i szybko tężeją. Nasza oferta obejmuje cały asortyment smakowy i kolorystyczny w celu zaspokojenia potrzeb każdego zakładu cukierniczego i gastronomicznego.

Wystarczy uruchomić wyobraźnię aby stworzyć swój własny aromatyczny i bajecznie kolorowy deser lub wykończyć ciasto GALARETKAMI HELIOS.

ŻELFIX HELIOS

ŻELFIX HELIOS to środek do zagęszczania, powiązania i żelowania owoców i soków owocowych.Nadaje się również do przyrządzania mas i miąższów owocowych, którymi
wypełniamy i dekorujemy ciasta. Powstałe masy owocowe są gotowe do użycia na zimno, do zapiekania oraz mrożenia. Masy owocowe z użyciem komponentu ŻELFIX HELIOS są termostabilne.Produkt nie zawiera żadnych konserwantów.